3 syytä käyttää sandaaleja

Julkaisia: kenka-rale

Kesä ja lämpimät kesäpäivät ovat vihdoinkin täällä. Kun ulkona lämpötila alkaa nousta hellelukemiin, monet alkavat miettiä pukeutumistaan ja erityisesti kenkävaihtoehtojaan. Kuumuus ei varmasti houkuttele laittamaan jalkaan ihan mitä tahansa umpinaisia kenkiä. Sandaalit ovatkin kesällä erinomainen valinta. Tässä postauksessa käymme läpi kolme syytä, miksi sinunkin kannattaa käyttää tänä kesänä sandaaleja.

 

3 syytä käyttää sandaaleja

 

1. Sandaaleja on mukava käyttää

Kesällä vietämme usein paljon aikaa ulkona. Kävelemme kuumilla kesäkaduilla, matkustelemme, nautimme auringosta ja istumme välillä terassilla tai torilla jäätelöä tai mansikoita syöden. Ja sitten taas jatkamme matkaa. Työpaikalla, varsinkin seisomatyössä, saatamme olla jaloillamme koko päivän, ja tällöin lämpötilan nousu tuo lisää haastetta. Jalat joutuvat kesällä todelliselle koetukselle.

Kenkien käyttömukavuus onkin kesällä erityisen tärkeää. Tämän vuoksi sandaalit ovat mainio vaihtoehto, sillä ne pitävät jalat ilmavina koko päivän. Koska jalat saavat tuulettua ja pysyvät kuivina, myös rakkojen mahdollisuus saattaa usein vähentyä. Jos rakot huolettavat, voi toki aina tarvittaessa suihkauttaa paljaille jaloille esimerkiksi hiertymiltä suojaavaa suihketta.

Kaikki eivät voi käyttää sandaaleja paljain jaloin, varsinkin jos taustalla on jalkoihin vaikuttavia terveysseikkoja. Tällöin jalkaterveyden kannalta iho olisi hyvä suojata käyttämällä sukkia. Vaikka sukat sandaaleissa tuntuvatkin ehkäpä monesta vieraalta ajatukselta, tarjolla on nykyään monenlaisia näkyviä sekä näkymättömiä sukkavaihtoehtoja, sandaalimallista riippuen.

Olen itse vahvasti sitä mieltä, että kävely ei saisi olla kengistä kiinni. Kenkien tulisi olla mukavat, jotta voit nauttia oleellisesta eikä sinun tarvitse miettiä särkeviä jalkoja. Sandaalien käyttömukavuuden takaakin usein myös niiden säätömahdollisuus, jolla saat sandaalit mukautumaan juuri omiin jalkoihisi sopiviksi.

 

Turvottaako jalkoja pitkän päivän jälkeen?

Jos kärsit jalkojen turvotuksesta, on tärkeää, että kesäkengät eivät hankaa eivätkä hierrä. Tarrakiinnitys on usein paras vaihtoehto, sillä voit sen avulla säädellä kenkiä päivän kuluessa useita kertoja. Saatat ehkä jopa huomata, että tarrojen ansiosta sandaalit eivät myöskään enää helposti hankaa ja ne istuvat hyvin jalassa sitä tukien.

Mennyttä ovat ne ajat, jolloin tällaiset tarroilla kiinnitettävät sandaalit samaistettiin urheilu- tai terveyssandaaleihin. Nykyään sandaalivalikoima on jo niin valtavan laaja, että erilaisia mallivaihtoehtoja löytyy jokaiselle, hyvin monenlaiseen eri makuun.

 

3 syytä käyttää sandaaleja

 

2. Oikein valitut sandaalit ovat terveellinen vaihtoehto jaloille

Oikein valitut sandaalit ovat hyvä vaihtoehto jaloille ja niiden terveydelle. Hyvät sandaalit pysyvät tukevasti jalassa ja joustavat aina säätömahdollisuutensa ansiosta jalkojen koon mukaan.

Valitse materiaaleiksi aito nahka ja muut hengittävät materiaalit, jotta voit nauttia jalkojen hyvinvoinnista sekä viileydestä. Omien mieltymysten mukaan pehmeä tekstiili sandaalien vuorimateriaalina voi joskus myös olla paljaassa jalassa nahkavuorta miellyttävämpi tai parempi vaihtoehto. Kokeilemalla löydät itsellesi sopivimmat vuorimateriaalit.

Vältä joustamattomia narusandaaleja, slip on -sandaaleja tai flip flop -tyylisiä varvassandaaleja. Ne ehkä soveltuvat lyhytaikaiseen käyttöön, mutta päivittäisessä käytössä tai pitkiä matkoja kävellessä ne saattavat aiheuttaa kipuja ja särkyjä. Vaikka kuinka rakastaisit näitä malleja, ne eivät ikävä kyllä tue jalkaasi parhaalla mahdollisella tavalla ja saattavat aiheuttaa tai jopa pahentaa jo olemassa olevia jalkaongelmia.

Varvassandaalien on huomattu olevan huono vaihtoehto, jos jaloissa on jo aiemmin todettu virheasentoja. Ilman takaremmiä jalat ja erityisesti varpaat ovat jatkuvassa rasitustilassa, koska ne yrittävät pitää sandaaleita jalassa.

Muista myös jalkojen hoidon perusrutiinit, kesälläkin.

– Pese jalat ja varpaiden välit huolellisesti miedolla saippualla. Muista kuivata jalat ja varpaiden välit hyvin pesun jälkeen.
– Pidä huoli kynsien säännöllisestä leikkauksesta.
– Peitä hiertymät rakkolaastarilla.
– Ole välillä myös ilman kenkiä ja anna jaloille säännöllisiä ilmakylpyjä.
– Juo helteellä tarpeeksi vettä ja nosta jalat välillä ylös, jos mahdollista.
– Hoida mahdollisia jalkojen ongelmia ja hae niihin ajoissa apua.

 

3. Sandaalit on helppo pakata mukaan reissuun

Oletko suunnittelemassa kesälomareissua ulkomaan kaupunki- tai rantalomakohteeseen? Tai suunnitteletko vaikkapa lomailua koti-Suomessa, ehkäpä vain ihan omalla kesämökillä? Vaikka matkailu onkin ihanaa ja rentouttavaa puuhaa, matkaa edeltävä pakkaaminen voi joskus aiheuttaa harmaita hiuksia.

Sandaalit ovat kevyt ja usein moneen asuun sopiva jalkine, joka ei vie matkalaukussasi turhaa tilaa. Näin saat säästettyä enemmän tilaa muille tarpeellisille vaatteille ja tavaroille sekä kotiintuomisille. Jos aiot matkustaa esimerkiksi lentäen, ei sinun tarvitse huolehtia matkalaukun ylipainosta, ainakaan kenkien osalta.

Sandaalit toimivat myös hyvin monenlaisten asujen, kuten housujen ja mekkojen, kanssa. Jo yhdellä parilla pärjäät helposti viikonkin loman.

Jos siis haluat löytää kesäksi helpot ja mukavat kengät, joilla jaksat kävellä, joiden avulla jalkasi pysyvät ilmavina kovimmallakin helteellä ja jotka ovat kevyet ottaa mukaan reissuun, olet löytänyt erinomaisen syyn käyttää sandaaleja.

Millaisia kesäkenkiä sinä käytät mieluiten? Etsitkö ehkä vielä sopivia sandaaleja kesäksi? Tule tutustumaan meihin ja henkilökohtaiseen sekä sinut ja tarpeesi huomioon ottavaan palveluumme Töölöntorille Helsinkiin. Autamme mielellämme sinua löytämään juuri itsellesi sopivat sandaalit, jotta voit keskittyä kesän lomista ja riennoista nauttimiseen.

Rekisteriseloste ja tietosuoja