3 helppoa tapaa ostaa kengät toiselle ilman sovitusta

Julkaisia: kenka-rale

Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa haluaisit ostaa kengät toiselle, esimerkiksi ystävälle tai perheenjäsenelle? Ehkäpä haluaisit ilahduttaa perheenjäsentä uusilla kävelykengillä, ostaa puolisolle upouudet harrastuskengät tai vaikkapa hankkia ystävälle uudet ja upeat avokkaat syntymäpäivälahjaksi. Joskus saattaa jopa olla, että kolmas osapuoli ei itse syystä tai toisesta pääse mukaan kenkäostoksille, ja sinä tarjoudut avuksi.

3 helppoa tapaa ostaa kengät toiselle ilman sovitusta

Mutta miten voit ostaa kengät toiselle ilman sovitusta? Eikö ole hurjan vaikeaa valita kenkiä toiselle ilman, että ne jäävät pahimmassa tapauksessa käyttämättä? Ei huolta! Tässä postauksessa neuvomme sinulle 3 helppoa tapaa, joilla voit ostaa kengät toiselle turvallisesti ilman sovitusta tai saajan henkilökohtaista läsnäoloa.

 

Kuinka ostaa kengät, jos niiden saaja ei ole mukana?

 

Toiselle voi ymmärrettävästi olla usein hyvinkin vaikeaa ostaa kenkien kaltaisia tärkeitä tarvikkeita. Käyttötarkoituksesta riippumatta kenkiä käytetään paljon, ja niiden täytyy olla mukavat. Niiden tulee myös olla saajalleen mieleiset ja kaikin puolin jalkaan sopivat. Ilman sovitusta on vaikeaa varmistaa kengän mukavuus tai lestin sopivuus. 

Entäpä jos kenkien vastaanottaja ei pidäkään kenkien mallista tai vaikkapa väristä? Kuinka voit varmistaa, ettei ostamasi tuote päädy pitämättä vuosiksi vaatekaapin nurkkaan ja ettet heitä rahojasi hukkaan? 

 

1. Lahjakortti

Jos tarkoituksenasi on ilahduttaa ystävää tai perheenjäsentä uusilla kengillä ja haluat ostaa ne lahjaksi, yksi vaihtoehto on hankkia lahjan saajalle liikkeen oma lahjakortti. Näin, jos vain mahdollista, lahjan saaja voi itse tulla paikan päälle kokeilemaan eri vaihtoehtoja. Tarkista aina lahjakortin voimassaoloaika sekä mahdolliset ostoehdot. 

Meiltä saat lahjakortteja, jotka voi käyttää sekä myymälässä että verkkokaupassamme. Jos tämä vaihtoehto on sinulle paras, löydät tarkemmat tiedot sivuiltamme

 

3-helppoa-tapaa-ostaa-kengat-toiselle-ilman-sovitusta

 

2. Vaihto- ja palautusoikeus

Eräs mahdollisuus on tarkistaa kaupan vaihto- ja palautusoikeus ostetuille tuotteille. Usein eri liikkeillä saattaa olla erilaisia ehtoja, mitä tulee vaihto- ja palautusoikeuteen, ja siksi jokaisen liikkeen omat ehdot kannattaa aina tarkistaa ennen tuotteen ostoa. Tässä tapauksessa maksat siis tuotteen, jonka voit tarpeen vaatiessa ja ehdoista riippuen vaihtaa tai palauttaa tietyn ajan kuluessa. 

Kuluttajia suojellaan yleisesti ottaen Suomessa monin eri tavoin. Ostajana kannattaa kuitenkin aina muistaa, että oikeus palauttaa virheetön tuote ei ole ostajalle aina automaattisesti mahdollista. Tällainen palautusoikeus onnistuu vain, jos ostaja ja myyjä ovat siitä yhdessä sopineet.

Jos siis jo liikkeeseen astuessasi tiedät ostavasi kengät toiselle esimerkiksi lahjaksi, kysy rohkeasti liikkeen tuotteiden vaihto- ja palautusmahdollisuuksista. Meillä Kenkä-Ralella palautusmahdollisuus ei ole automaattinen, mutta asiasta sovitaan aina erikseen. Tulethan siis rohkeasti juttelemaan tarpeistasi henkilökunnalle, sillä lähes aina löydämme asioihin jonkinlaisen kaikkia osapuolia miellyttävän ratkaisun. 

 

Joko luit tämän: 5 syytä miksi käyttää kenkiä

 

3. Avokauppa

Yksi erittäin suosittu ja erinomainen vaihtoehto ostaa kengät toiselle ilman sovitusta on sopia myyjän kanssa avokaupasta. Avokauppa tai avoin kauppa tarkoittaa myyjän ja ostajan välistä sopimusta, jossa ostaja maksaa valitut tuotteet niitä noudettaessa ja tuotteet sovitetaan siististi kotona. Ostajalla on mahdollisuus harkinta-aikaan ja tarvittaessa tuotteiden palautukseen. 

Avokauppa kuulostaa toki hyvin samalta kuin vaihto- ja palautusoikeus. Asiakkaan näkökulmasta tämä ehkä onkin totta. Avokauppamahdollisuutta kannattaa kuitenkin tiedustella esimerkiksi silloin, jos olet epävarma ostoksestasi eikä liikkeellä ole vaihto- tai palautusoikeusmahdollisuutta. Siitä huolimatta jotkin liikkeet suostuvat kuitenkin joskus avokauppaan. 

Avokauppa on helppo tapa kokeilla kenkiä, jos asiakas asuu lähialueella ja palautus liikkeeseen on mahdollista. Aina kengät saavan lopullisen asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse edes asua lähialueella. Joskus sukulainen tai ystävä saattaa asua pidemmänkin matkan päässä, jolloin kengät palautetaan yhdessä myyjän kanssa sovitussa ajassa. Avokauppa on siis joustavampi vaihtoehto asiakkaalle, ja palautus sovitaan tilanteen mukaan.  

 

Ihanteellinen valinta jos ostat kengät toiselle

Avokauppa on ihanteellinen esimerkiksi tilanteissa, joissa ostat tuotteita henkilölle, joka ei syystä tai toisesta pääse itse paikan päälle tuotteita sovittamaan. Avokaupasta sopiessasi maksat kengät normaalisti, mutta sinulla on mahdollisuus palauttaa kengät ja saada rahat takaisin sovitun ajan kuluessa. 

Avokaupassa sovitaan tuotteille aina yhdessä myyjän kanssa tietty palautuspäivä. Jos toiselle osapuolelle kenkiä ostaessasi sovit myyjän kanssa avokaupasta eikä kenkiä palauteta kyseiseen päivään mennessä, kauppa katsotaan sitovaksi.

Jos et ole täysin varma oikeasta koosta tai mistä mallista kenkien vastaanottaja pitää, avokauppa mahdollistaa myös useamman kenkäparin kotiin viemisen. Näin maksat kaikista mukaan ottamistasi kengistä, mutta sinulla on edelleen mahdollisuus palauttaa epäsopivat vaihtoehdot sovittuun päivään mennessä ja saada rahat takaisin. 

Kenkä-Ralella me teemme avokauppoja lähes päivittäin, ja se onkin osoittautunut todella onnistuneeksi ja hyväksi vaihtoehdoksi monille asiakkaille.  Autamme myös mielellämme kenkien valinnassa, ja monen vuoden kokemuksella osaamme usein valita parhaat vaihtoehdot myös silloin, kun kenkien saaja ei itse pääse paikan päälle. 

 

Kuten huomaat, jos haluat ostaa kengät toiselle ilman sovitusta, vaihtoehtoja löytyy aina. Olitpa sitten kiinnostunut vaihto- tai palautusmahdollisuudesta, lahjakortista tai avokaupasta, henkilökuntamme auttaa sinua mielellään valitsemaan toimivimman vaihtoehdon. Tule rohkeasti kysymään vaihtoehtoja. Saatat myös miettiä, kuinka sitten käytännössä valita kengät toiselle? Siitä kerromme lisää myöhemmin!

Puhutteliko joku näistä vaihtoehdoista sinua? Mikä on ollut sinun suurin haasteesi ostaessasi kengät muille?Rekisteriseloste ja tietosuoja